Recunosc, shaorma este foarte practica de mancat cand esti la servici si nu ai foarte mult timp la dispozitie, pana la urmatoarea sedinta. Dar e si mai bine cand ai la dispozitie o shaorma proaspata si plina de nutrienti de calitate care iti vor da un boost de energie pentru inca o jumatate de zi.
Unde mai pui ca este o modalitate foarte ditractiva prin care iti poti atrage copiii sa manance legume si verdeturi proaspete.
Iata, dragii mei, o varianta apetisanta de shaorma vegana. Eu am folosit cam ce am avut in acel moment in frigider insa ingredientele se pot adapta in functie de preferinta:
- o lipie integrala
- 3-4 linguri Guacamole (avocado cu rosii si usturoi, mai exact)
- 5-6 betisoare de ardei rosii
- 5-6 betisoare castravete
- 50 gr tofu
- 4-5 salata verde si/sau spanac
- germeni de ridiche
- ulei de masline presat la rece
- putina sare neiodata
Se incalzeste putin lipia deasupra unei tigai pentru a fi usor de lucrat cu ea apoi se fixeaza peste lipie baza de Guacamole, se aseaza apoi castravetii, betisoarele de ardei si germenii, peste Guacamole. Apoi razuim tofu iar peste asezam salata frunze, cum este ea. Turnam putin ulei de masline si presaram putina sare neiodata.
Asta e tot! Pofta buna si astept sa imi spuneti ce alte combinatii gustoase si sanatoase ati gasit pentru o shaorma vegana (de post).
2 Comments
Tofu = soia (mai mult ca
Trimis de Adrian (neverificat) la
Tofu = soia (mai mult ca sigur modificata genetic ca cea originala nici nu mai exista)
Guacamole = Avocado (cred ca e mai sincer asa) = mancare pentru niste creaturi preistorice, nu oameni
Spanac = manacare pentru tot felul de rozatoare, nu oameni
Lipie integrala = tot lipie si tot mancare procesata chiar daca "fara" gluten = nenecesara
Concluzie = lasati la o parte "replicile" "mancarurilor traditionale (shaorma in acest caz) si deschideti ochii care vor sa manance culori vii si crude si necombinate = fructe direct din copac, preferabil salbatic si in lipsa frunze si tot felul de radacini, larve si insecte.
Pun pariu ca habar nu aveti cat de simpla si economicoasa ca timp si bani este sa mananci ca un salbatic (cum ne-a creat Natura) si ca nici macar nu o sa va intereseze ...
Toate cele bune
Buna Adrian si bine ai venit
Trimis de andreea la
Buna Adrian si bine ai venit pe la noi, abia acum reusesc sa raspund comentariilor primite in perioada in care a venit fetita noastra pe lume.
In primul rand in perioada in care foloseam tofu, foloseam dintr-o sursa sigura, din soia nemodificata, in ultimii ani insa nu am mai folosit, din motive personale, restul e poveste lunga si este alegerea fiecaruia daca doreste sa consume sau nu.
La guacamole am si scris ca este vorba de avocado si nu inteleg replica, mai jos recomandati "mancare pentru salbatici". Apoi avocado este un fruct cules din copac ;).
Poate va referiti la rumegatoare nu la rozatoare.
Punem si pariu daca vrei, am habar si cat de simpla si cat de economica este mancarea neprocesata, pentru ca asta consumam in marea parte a timpului.
Dar atitudinea asta ostila nu cred ca ne ajuta pe nici unul dintre noi. Desi ideea pe care ati adus-o in discutie este minunata. An de an, zi dupa zi, de cand am pasit pe drumul asta dieta mea s-a modificat continuu, pentru mine asa a functionat bine, sa trec treptat.
Adaugă comentariu nou