Pate de naut

imaginea utilizatorului andreea
pate de naut

Astazi m-am trezit destul de devreme, cel putin inaintea baietilor si m-am gandit sa va ofer o reteta pentru micul dejun. Este simpla, este gustoasa, este de post, este cu naut, doar ca trebuie lasat nautul de seara la inmuiat. Iar daca vreti sa stiti mai multe despre naut, vedeti aici.

Ce am adaugat la aceasta reteta:

  • o cana de naut (pus la inmuiat de seara in multa apa)
  • 1 morcov
  • o felie de telina
  • 1 pastarnac
  • o bucata de praz
  • 2 catei de usturoi
  • putina sare
  • patrunjel verde
  • ceapa verde

Prima data am spalat nautul si l-am pus in oala (eu folosesc oala sub presiune pentru naut, dar se paote si in oala normala), peste el am adaugat morcovul, telina, pastarnacul si prazul curatate si taiate in bucati mari, plus 2 catei de usturoi curatati. Am presarat putina sare si am pus sa fiarba cam 30 de minute la foc mic (in oala normala se lasa la fiert cam 65/80 de minute la foc mediu). Dupa ce s-au fiert le-am scos din apa cu paleta si le-am pus intr-un vas in care le-am  pasat foarte bine cu blanderul, impreuna cu un fir de ceapa verde. La sfarsit am adaugat mult patrunjel tocat marunt. Se poate pune si ardei rosu, masline sau ciuperci dar si seminte ca la reteta de pate de fasole de aici.

Se poate servi pe paine sau alaturi de legume. Puteti sa pastrati putin pate de naut fara ceapa cruda pentru copii mai mici de 1 an.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou