Ador primavara! Atatea lucruri minunate ne ofera: un soare bland, un aer proaspat, flori nenumarate dar si multe multe alimente proaspete, delicioase si sanatoase.
Printre aceste bunatati de primavara-vara se numara si Rubarba.
Rubarba este o leguma, multi insa o folosesc in preparate dulci eu pentru inceput am facut o mancare in toata regula.
Rubarba (Revent/Rubarbar/Rubarbara) este o planta ierboasa perena a carei tulpina se foloseste dupa cum am spus mai mult la duciuri, are un gust acrisor si putin amarui. Rubarba este astringenta in doze mici, laxativa in doze mari, plina de vitamine si minerale: fosfor, magneziu, potasiu, fier, zinc, exceleaza in vitamina C si este saraca in calorii. Mai multe despre Rubarba va voi povesti intr-un articol separat.
Ce am pregatit astazi: Pilaf de primavara cu rubarba si verdeata.
Ce am folosit la reteta:
- doua maini de orez
- doua maini de mei
- o mana de quinoa
- 2 morcovi
- o ceapa
- o radacina de patrunjel
- o tija mare de rubarba
- o mana se spanac proaspat
- o mana de macris
- cateva fire de patrunjel
- cateva fire de marar
- ulei de masline
- putina sare
Pentru inceput am curatat si tocat morcovii, radacina de patrunjel si ceapa apoi le-am pus in putina apa la innabusit. Intre timp am spalat si taiat rubarba in felii subtiri si am adaugat-o in oala impreuna cu restul legumelor apoi am pus si cerealele: orezul, meiul si quinoa plus putina sare. Am completat cu apa inca de doua ori cantitatea din oala. Am lasat sa pe foc potrivit pana au fiert toate. Am spalat si tocat spanacul si macrisul, l-am adaugat in oala am lasat sa se opareasca si am oprit. Dupa ce s-a racit am adaugat patrunjelul verde si mararul tocate fin iar la final 2-3 linguri de ulei de masline.
Am garnisit pilaful cu marar si seminte de canepa.
Poate fi servit copiilor peste 1 an.
Adaugă comentariu nou