Aceasta reteta este dintr-un amestec din cele mai bune cereale pentru copii: orezul, meiul si quinoa. Este un amestec care aduce un aport complet de vitamine si minerale. Orezul aduce un important aport de Vitamina B9(acid folic) esential in producerea globulelor rosii, Fosfor ce are un efect benefic asupra sistemului nervos central. Meiul, numit si regele cerealelor, este motorul digestiei, da mai multa energie si combate aciditatea (deci il recomand pentru bebelusii cu reflux). Meiul este o sursa excelenta de fier, complexul de vitamine B si fibre, foarte important si faptul ca nu contine gluten. Iar quinoa este considerata o pseudocereala: la interferenta dintre cereale si ierburi, are un continut de proteine mai de calitate decat cele din carne. Boabele de quinoa sunt importante in alimentatia copiilor deoarece aduc un important aport de calciu care se asimileaza foarte bine in organism.
Acum sa va spun ce am mai folisit la reteta:
- un sfert cana de mei
- un sfert de cana de orez
- un sfert de cana de quinoa
- o felie de ardei rosu
- o felie de ardei portocaliu
- o felie ardei verde
- un morcov
- o ceapa
- ulei de masline
- patrunjel
- putina sare
Dupa ce am tocat toate legumele le-am pus la fiert in putina apa apoi am adaugat orezul si meiul am mai lasat putin sa fiarba iar apoi am pus quinoa. Dupa ce au fiert toate am stins focul si am adaugat ulei de masline si patrunjel tocat fin.
La aceste bunatati nu puteam sa nu adaug si o importanta sursa de Omega: somonul.
Somonul l-am asezat intr-o tava neaderenta cu putin apa, sare si busuioc uscat. Apoi l-a pus la cuptor timp de 30 de minute.
Pofta buna!
Este o reteta care poate fi oferita copiilor peste un an.
1 Comment
Vreau sa fac maine reteta
Trimis de Raluca (neverificat) la
Vreau sa fac maine reteta asta fiindca e ca un pilaf din cereale si fetita mea adora pilaful. Eu o sa o servesc fara carne, dar as vrea sa te intreb cat timp ai lasat la fiert toate cerealele si cat timp sta la frigider ? E ok sa papam din ea 2-3 zile ?
Adaugă comentariu nou