Salut mamici si bineinteles tatici, ca pe tatici mai mult ii va tenta aceasta reteta si in general retetele cu oua. Barbatii din familia noastra sunt mari iubitori de omleta sau orice alt fel de oua gatite iar Stefan le calca pe urme.
Duminica aceasta am pregatit omleta cu legume si cascaval. Iata ce am folosit in reteta de omleta:
- 4 oua
- ardei gras rosu
- ceapa verde
- rosii
- cascaval
- putina sare
- busuioc
Prima data am batut bine ouale, ca pentru orice omleta, apoi am tocat o felie buna de ardei rosu si o ceapa verde (doar partea verde) si le-am amestecat in ou. Am presarat putina sare si cateva frunzulite de busuioc uscat apoi am pus intr-o tigaie neaderenta la foc mic. Am copt omleta pe ambele parti, iar dupa ce am scos-o pe farfurie, am razuit cascaval si am mai pus rosie taiata cuburi. Daca doriti puteti sa amestecati inainte cuburile de rosii cu putin busuioc, sare si otet balsamic, dar pentru copilasi e bine fara otet.
Puteti oferi omleta copiilor peste 1 anisor, eventual peste 1 an jumate.
2 Comments
Bun gasit!Vreau sa te rog sa
Trimis de Fabio (neverificat) la
Bun gasit!Vreau sa te rog sa imi zici care dintre varntiaele de pizza iese mai buna: cea in care pui 25 g drojdie la 500g faina sau cea cu 10 g drojdie la 500 g faina?Si de asemena in care varianta ti-a iesit mai buna, dk o intinzi cu mana sau cu sucitorul.Sunt mare fan pizza si sunt in continua cautare de reteta ideala;si ma debusoleaza diferentele de drojdie la aceeasi cantitate de faina. Explicatia cu intinsul cu mana sau cu sucitorul o stiu insa vroiam parerea ta.Multumesc!Lavinia
Buna Lavinia, eu folosesc ptr
Trimis de andreea la
Buna Lavinia, eu folosesc ptr aluatul de pizza 25 de grame de drojdie la un Kg de faina :), dupa reteta unui bucatar pe care il respect, iese un aluat de pizza subtire si putin crocant, intins cu mana.
Adaugă comentariu nou