La picnicul de sambata din Hoia am contribuit la placerea culinara a copiilor si a parintilor, cu aceasta pasta de naut.
Este una dintre retetele care mi-au placut si mie la nebunie. De ce? Pentru ca e colorata, e proaspata si are vitalitate. Iar gustul ardeiului copt cu siguranta ii da pastei de naut o aroma aparte.
Ce am folosit pentru aceasta reteta:
- 250 g naut
- 350 g ardei copti (ardeii pot fi copti in cuptor sau pe gratar la aragaz, daca nu aveti unde sa ii coaceti afara, eu ii aveam la borcan, facuti din toamna)
- 1 foaie de dafin
- cury
- boia de ardei dulce
- ulei de masline
- jumatate de lamaie
- 2 catei de usturoi
- usturoi granulat
- patrunjel verde
Nautul trebuie sa stea la inmuiat cel putin 12 ore, asa ca de fiecare data cand vreau sa il gatesc, il pun la inmuiat cu o seara inainte. Eu fierb nautul timp de 30 de minute impreuna cu o oaie de dafin si putina sare in oala sub presiune dar intr-o oala normala poate fi fiert timp de o ora.
Cred ca am mai povestit despre procedeul de mai sus insa multi ma intreaba in continuare cum sa gateasca boabele si cerealele corect, astfel incat sa nu faca mai mult rau decat bine.
Pentru aceasta pasta, tot la fiert am pus si 2 catei de usturoi, dar daca aveti usturoi verde puteti sa puneti cand faceti pasta.
Dupa ce nautul este fiert, am adaugat ardeii copti, o lingurita de curry, o lingurita boia de ardei dulce, mai punem sare dupa gust, cateva linguri ulei de masline (2-3 linguri), zeama de la jumatate de lamaie apoi dam totul la blander.
Cand s-a facut o pasta omogena adaugam patrunjelul tocat fin, asezam intr-un bol si la sfarsit presaram putina boia de ardei si putin usturoi granulat.
Tin sa precizez ca pentru a ervi aceasta reteta copiilor mici, e recomandat sa scoateti curry-ul si boiaua de ardei.
La picnic nu a mai ramas nici macar o picatura din aceasta pasta de naut, impreuna cu salata orientala a fost minunata.
Adaugă comentariu nou