Ne place foarte mult spanacul cand e in sezon asa ca il gatim in multe feluri. Iata ce reteta v-am pregatit pentru astazi:
Paste cu spanac si ce am folosit la preparare:
- paste mici asortate
- spanac proaspat
- smantana dulce
- parmezan
- usturoi verde
- busuioc
- putina sare ptr fiert pastele
Prima data am pus apa la fiert pentru paste, cu putin sare si in alta oala pentru spanac. Intre timp am spalat si curatat spanacul, l-am tocat marunt si l-am pus la fiert pentru cateva minute, dupa ce s-a inmuiar l-am scurs bine si l-am amestecat cu smantana dulce cat sa-l cuprinda iar cand a inceput sa fiarba am pus parmezan razuit, 2-3 maini, in functie de cat panac ai folosit. Cand s-a ingrosat putin smantana, am pus cateva frunze de busuioc si usturoiul tocat marunt.
Intre timp am pus si pastele la fiert asa ca, atunci cand a fost gata spanacul l-am putut amesteca cu pastele.
Pofta mare! Puteti oferi acest meniu copiilor peste un an, din cauza parmezanului, dar puteti sa inlocuiti cu alta branzica si sa dati si celor mai mici bebelusi.
1 Comment
O intrebare: Spanacul si
Trimis de Arcel (neverificat) la
O intrebare: Spanacul si uiilczre pe care i le-ai dat au fost simple fara nici o combinatie? Tu ai mancat?El este mare de acum, prepara mancarea dupa gustul tau cu mai putina sare, iar daca voi ve-ti manca, ai sa vezi ca o sa manance si el. E adevarat ca rabdarea ta va fi pusa la incercare, dar daca aceste verdeturi sunt de sezon mai incearca. Eu cred ca o data pe saptamana o masa la pranz e de ajuns, nici tu nu mananci 2 zile la rand spanac la pranz.
Adaugă comentariu nou