Se apropie ora pranzului asa ca am hotarat sa va ofer o reteta numai buna pentru pranzul copilului, un pranz plin de vitamine dar si foarte gustos.
Ce am pus in aceasta supa:
- jumatate de conopida mare
- 2 morcovi
- o ceapa mare
- un ardei gras rosu
- 4-5 cartofi
- 4 maini fidea de casa
- patrunjel si leustean uscat
- ulei de masline
Am tocat marunt morcovii, ceapa si ardeiul gras apoi le-am pus la inabusit in apa cat sa le cuprinda. Intre timp am curatat si am taiat cartofii cuburi mai mari si i-am adaugat la legumele de mai sus. Conopida se pune mai tarziu, impartita in buchetele mici, deoarece fierbe foarte repede. Spre sfarsit am pus fidea de casa, patrunjel si leustean si am mai dat intr-un clocot. Iar la final am adaugat ulei de masline, cam 2 linguri.
A fost grozav de buna, cand am servit supa copilului meu am adaugat o lingurita de smantana si am presarat o jumatate de lingurita cu drojdie de bere inactiva.
Supa de conopida se poate oferi bebelusior si copiilor peste 8 luni, daca fideaua este doar cu galbenus.
Adaugă comentariu nou