Personal nu ma dau in vant dupa ficatul de pui dar imi place sa il gatesc in acest fel din cand in cand si se pare ca si copilului meu ii place.
Acum l-am gatit impreuna cu mama, adevarul este ca si eu tot reteta ei o gatesc, este foarte buna, ficatul iese fin si aromat, deloc inecacios, iar cu mamaliga este minunat.
Astfel voi introduce si o noua rubrica cu Retete de la bunica, adica de la mama mea, o bucatareasa speciala, veti vedea.
Ce am folosit pentru reteta de Tocanita de ficatei:
- un pachet mic de ficatei de pui (este foarte important sa fie proaspeti si de calitate)
- o jumatate ardei gras
- un morcov
- ceapa verde sau praz
- o felie de telina
- o radacina de patrunjel
- patrunjel verde
- busuioc verde sau uscat
- marar verde sau uscat
- suc de rosii
- ulei de masline
Am dat morcovul, telina si radacina de patrunjel prin razatoarea fina apoi se pun la fiert cu putina apa si se adauga ceapa tocata si ardeiul gras putin mai tarziu.
Am pus apa la fiert intr-o oala iar cand a inceput sa fiarba am pus ficatul si l-am lasat 2-3 minute. Am scos ficatul din apa si l-am taiat cuburi apoi l-am adaugat in sosul de legume. Am lasat pe foc pana a fost fiert ficatul.
Cand este aproape gata am adaugat suc de rosii (preparat in casa), se pot folosi si rosii date pe razatoare, apoi am mai lasat putin pe foc.
Dupa ce am stins focul am adaugat ulei de masline si verdeata tocata marunt, verdeata uscata se poate pune in acelasi timp cu sosul de rosii.
Reteta aceasta de tocanita de ficatei poate fi servita copiilor inca de la 8-9 luni, ficatul tocat foarte fin sau dat la blander, alaturi de o mamaliguta moale.
Adaugă comentariu nou