Sunt fan al mancarii indiene. Toata lumea stie ca mancarea indiana este foarte bogata in arome si texturi tipice, iar pentru mine, o bucatarie foarte bogata in retete vegetariene, gatite intr-un mod inedit, prin care poti experimenta nenumarate gusturi diferite dar in acelasi timp spectaculoase, este o mare atractie. Si cum niciodata nu mi-a fost frica sa incerc gusturi noi, as vrea sa ii insuflu si copilului meu aceeasi deschidere, oferindu-i din aceste experiente inca de la inceput.
Reteta de astazi este una foarte consistenta, deci potrivita copiilor cu probleme de crestere in greutate, ca si al meu. Mai mult de atat, aceasta reteta contine una dintre leguminoasele cele mai pline in substante nutritive - lintea contine fier, magneziu, fibre si multe vitamine.
Si unde mai pui ca este si foarte usor de preparat, o recomand pentru cina.
Reteta de astazi este potrivita pentru masa de pranz a copilului tau. Dhal este o supa-piure care poate fi preparat cu diferite feluri de leguminoase: fasole, mazare sau cu linte asa cum am preparat-o eu pentru masa de astazi a juniorului meu. Este o reteta foarte populara in India.
Puteti sa il pasati pentru bebelusii peste 9 luni iar juniorii mai mari, 1-2 ani, poti sa il manance doar putin zdrobit cu furculita.