Iarna este un anotimp minunat atunci cand aduce zapada din belsug, insa cand iarna aduce diferente mari de temperatura si de cele mai multe ori ploaie foarte rece, atunci afectiunile respiratorii ne pot face multe probleme, mai ales copiilor nostri.
Tusea este simptomul de raceala cel mai des intalnit in aceasta perioada iar juniorul meu se pare ca nu a fost ocolit, asa ca am inceput sa caut remedii preparate in casa dar si alte sfaturi pentru a ameliora tusea si raceala copilului meu.
Iata care sunt sfaturile:
- noi folosim cu succes un preparat foarte bun pentru tuse si rosu in gat: tai o lamaie cuburi (cu tot cu coaja) si o amestec cu miere cat sa o acopere, noi luam cam 3 lingurite pe zi din acest preparat
- foarte buna pentru afectiunile gatului este si ridichea neagra (scobesti ridichea deasupra, pui 2-3 linguri de miere sau zagar si bei cu lingurita zeama care se formeaza)
- am mai aflat de la o prietena ca zeama de ceapa amestecat cu lamaie poate face minuni impotriva tusei
- poti incerca si ceaiul de ceapa, am inteles ca are un gust destul de rau, dar o sa il incercam si noi
- ca si ceaiuri de tuse mai sunt recomandate cel de coji de nuci, ceaiul de muguri de pin(l-am incercat, e bun la gust si puiul meu a baut din el toata noaptea si nu a mai tusit deloc) dar foarte bun in lupta contra tusei, am aflat astazi de la o matusa cu 3 copii, este ceaiul de Scai Vanat
- daca tot suntem la capitolul ceapa cred ca si o supa de legume cu multa ceapa o sa il ajute foarte mult pe micut sa se faca bine, ceapa are foarte bune proprietati antiinflamatorii
- un alt remediu naturist pentru calmarea tusei este siropul de brad dar aveti grija deoarece eu am observat o ca mareste tranzitul intestinal
- poti incerca si varianta cu sare incalzita pusa intr-un saculet de panza si asezata pe pieptul copilului, dar ai grija sa nu fie prea fierbinte
Alte sfaturi pentru raceala si afectiuni respiratorii:
- dati copilului cat mai multe lichide calde: apa, supa, ceai cald (cu miere si lamaie peste 1 an), compot caldut (de mere, ananas etc.)
- aeriseste bine incaperile
- folosirea umidificatorului, un real ajutor pentru e evita infundarea puternica a nasului si ameliorarea tusei (noi il folosim cu mare succes)
- pentru crizele puternice de tuse, sau probleme de respiratie, o solutie foarte eficienta este sa pui apa fierbinte in cada si sa tii copilul deasupra aburului cel putin 10 minute
- ne-a ajutat foarte mult pentru un somn linistit si o baie fierbinte cu sare, inainte de culcare, vaporii calzi de apa impreuna cu sarea i-au eliberat foarte bine caile respiratorii
- poti taia o ceapa in doua, o asezi pe o farfuriuta si o pui in camera in care sta copilul
- impotriva febrei folositi cu incredere otetul, puteti sa stropiti o pereche de sosete cu otet cu apa calduta si sa i le dati in picioare dar daca are febra mare puteti sa il dezbracati si sa il infasurati intr-un cearsaf udat cu apa calduta si otet
Insa, in cazul in care copilul face febra sau tusea se intensifica, trebuie anuntat medicul deoarece este posibil sa aiba nevoie de un tratament medicamentos impotriva virusului.
Daca are nevoie de tratament cu antibiotic este recomandat inca de la prima administrare a acestuia sa ii dati copilului si un probiotic(se gasesc in farmacii) pentru a-i proteja imunitatea.
Si sa nu uitam ca in perioada de boala este foarte importanta si alimentatia bogata in vitamina C si proteine care sa il ajute in lupta cu boala, eu recomand multe citrice dar si broccoli, conopida, carne de curcan.
17 Comments
Tusea nu e buna de nici o
Trimis de Cristi (neverificat) la
Tusea nu e buna de nici o culoare. Nu la fii-mea.
1. A tusit cu eruptie cateva zile, avea niste muci lipiciosi pe caile respiratorii. Episoadele erau doar seara, la culcare. Uneori se ineca cu ei si voma. Dupa cateva zile (cam 1 saptamana aproximativ) face temperatura. Ea nu obisnuieste sa faca decat de la 38.5 la 39.6-39.8 (asta ar fi recordul ei pana acum).
La urgente (unde a ajuns imediat), dupa o radiografie => pneumonie. Si inca una destul de serioasa. Problema a fost ca nu a avut simptome (copilul era voios, manca, nu avea temperatura iar tusea era decat seara - ziua era chiar ok). Era atat de mare infectia incat nu am avut ce face decat injectii. Dupa 5 zile am schimbat pe pastile + eternele siropuri.
2. Tuse seaca. Dupa ce s-a terminat cu pneumonia a urmat o perioada de tuse seaca. Am cautat tot felul de tratamente si nu am reusit sa gasim nimic care sa faca sa treaca. In unele zile o lasa, in alte zile o apuca iar. A ramas cu o sensibilitate la caile respiratorii, cu niste secretii acolo. Trebuie sa lasam timpul sa treaca.
3. Este posibil sa aiba limbrici. Acestia pot duce la senzatii de tuse, apar pe radiografii ca si infectie la plamani (zonele in care ei stau se mai suprapun - depinde de cat de multi sunt), copilul cere lapte mult (pentru ca doar asa se pot linisti viermii) si are cearcane (fii-mea le are din belsug dar am tot pus-o pe seama faptului ca are pielea deschisa la culoare). Asteptam analiza scaunului maine-poimaine dar s-ar putea sa trebuiasca sa faca o analiza a sangelui (sunt cazuri in care doar la sange s-a descoperit). Aici nu ma pot pronunta inca.
De asemenea, cand se pune problema temperaturii ridicate, este contraindicat folosirea supozitorului Novocalmin. Mai simplu spus, poate avea consecinte nefaste asupra sistemului imunitar al copilului. Se poate merge pe Panadol/Nurofen administrate la 4 ore, alternate.
In cazul in care, fereasca Dumnezeu, copilul are sub 2 ani (deci este posibil sa intre in convulsii) si are temperatura care poate sa depaseasca 40 Celsius, exista un supozitor special Diazepam Desitin ( http://www.farmaciiledona.ro/produse/diazepam-10mg-2-5ml-sol-rect-desiti... ). Asta calmeaza pe loc convulsiile si este singura recomandare pe care am auzit-o de la mai multi medici (bineinteles toti mi-au spus clar sa folosesc DOAR LA NEVOIE).
In fine, am plecat de la una si am ajuns la alta dar asa e cand te apuci sa vorbesti despre pitici.
Multa sanatate.
Asa este, nu e de trecut cu
Trimis de andreea la
Asa este, nu e de trecut cu vederea orice fel de tuse, si noi am avut un episod foarte urat la o luna si ceva, o bronsita luata de la cineva, care la un copil asa mic a dus la insuficienta respiratorie. Acum nu am fost asa de grav ca am luat-o din timp, am avut experienta trecuta.
Multa sanatate si voua. Cu totii trebuie sa fim atenti la imunizarea copiilor, e cea mai buna varianta, dar nu e usor.
am o fetita de 5 ani si a
Trimis de bogdan elena (neverificat) la
am o fetita de 5 ani si a facut febra mare dupa care a tusit intruna vreo 4-5 zile si acum e la fel.avem antibiotic augumentin es si humex expectorant.vreau un sfat
Pentru noi functioneaza
Trimis de andreea la
Pentru noi functioneaza foarte bine, in calmarea tusei, aerosolii, te sfatuiesc sa achizitionezi un aparat de aerosoli prin ionizare, ajuta si la tuse si la nas infundat (facut cu ser fiziologic), pentru tuse cel mai bine este sa recomande medicul substanta cu care sa faci aerosolii. Ca si expectorant am mai folosit picaturi de Prospan, din extracte naturale, nu sunt foarte bune la gust dar pe noi ne-au ajutat.
Tot pentru tuse vezi si articolul de aici http://www.juniorulmeu.ro/peripetii/targul-apicol-si-remediile-cu-miere, poti face aerosoli cu miere din mana de brad (un farf de lingurita in 10 ml de apa distilata pus in recipientul pentru tratament al aparatului de aerosoli, 10 zile/o data pe zi).
pentru nas infundat si in
Trimis de Ioana (neverificat) la
pentru nas infundat si in general pt. toate afectiunile respiratorii noi am folosit ulei esential de eucalipt in candela, in camera la bb :)
Si noi am pus ulei de
Trimis de admin la
Si noi am pus ulei de eucalipt intr-o oala cu apa adusa la fierbere, e foarte bun, dar e foarte buna si ideea cu candela, nu m-am gandit. MS
Ma confrunt si eu cu copilul
Trimis de FlowerMom (neverificat) la
Ma confrunt si eu cu copilul meu cu probleme asemanatoare, tuse, limbrici. Medicul ne-a zis ca pneumonia are simptome diferite, atunci cind face febra este foarte molesit, deci am exclus ca ar avea-o. In plus, cel mai corect diagnostic de pneumonie poate fi stabilit doar la o analiza de singe, iar radiografiile adesea indica gresit. Am facut si noi inhalatii cu Prospan si am luat si siropul Prospan, am avut si noi voma, dar apoi ni s-a zis ca orice expectorant nu se ia inainte de somn, iar suprafata pe care doarme copilul trebuie ridicata. Cam intr-o saptamina de la administrare am observat primele imbunatatiri ca, mai apoi, tusea sa dispara treptat definitiv.
noi scapam de tuse cu siropul
Trimis de gabi (neverificat) la
noi scapam de tuse cu siropul de ridiche cu miere, ceaiuri de plante, de patlagina, de ghimbir si siropul Prospan, recomandat de medicul de familie. cateodata mai facem si cataplasme cu ulei, faina si miere. Dar atentie cu cataplasmele pentru bebelusi. Intrebati medicul!
Contra racelii si tusei
Trimis de nina (neverificat) la
Contra racelii si tusei puteti folosi multe lichide. Mai puteti face si inhalatiile cu cimbru, levantica si cateva picaturi de Prospan care actioneaza asupra organismului prin fluidificarea secretiilor bronhice, ceea ce duce la usurarea expectoratiei. Acest sirop mi-a recomandat medicul de familie caruia ii multumesc din suflet.
Eu recomanda aerosolul si
Trimis de valy (neverificat) la
Eu recomanda aerosolul si siropul Prospan pe baza de iedera. Eficient, natural, si se poate administra impreuna cu alte medicamente daca e cazul. Nu uitati de ceai de ceapa si de miere si lamaie. Asa am fost tratati si noi de parintii nostri.
Si noi folosim combinatia de
Trimis de Larisa (neverificat) la
Si noi folosim combinatia de aerosol si Prospan, pentru ca nu contine conservanti, si e foarte foarte bun. Mai picur sare de mare in nasuc si cam asa teecem peste bolile de sezon.
Si eu folosesc siropul
Trimis de Carla (neverificat) la
Si eu folosesc siropul Prospan si aerosolul cu sare de mare pentru toate tusele si laringitele copiilor. Le am mereu in casa mai ales acum ca a inceput sezonul...incerc sa folosesc preparate cit mai natursite astfel incit sa nu aiba efecte adverse.
Da, si eu folosesc Prospanul.
Trimis de Larisa (neverificat) la
Da, si eu folosesc Prospanul. Vad multe mamici incintate de el... E bun pentru ca e eficient chiar daca e un medicament naturist si fara conservanti. Il folosesc de cind avea micutul meu 1 anisor.
De cind am citit aici pe blog
Trimis de Carla (neverificat) la
De cind am citit aici pe blog am inceput si eu sa folosesc picaturile de Prospan si sunt foarte multumita de sfatul tau. Fac cite 3 sedinte pe zi cam cite 7 minute si rezultatul a fost vizibil din prima zi.`Multumesc pentru sfat!
Si mie imi place siropul
Trimis de Carla (neverificat) la
Si mie imi place siropul Prospan. E pe baza de plante dupa cum mi-a explicat medicul. Isi merita banutii. Este important insa sa respectati dozajul si sa il luati conform prescriptiei.
Cit de mic era piciul cind a
Trimis de Carla (neverificat) la
Cit de mic era piciul cind a facut insuficienta respiratorie? Cu ce o iai dinainte? Eu tot Prospan folosesc si parca nu am avut careva incidente, ba din contra stiu ca e naturist si ca favorizeaza eliminarea rapida a mucusului in exces.
Imi cer scuze pentru
Trimis de andreea la
Imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului, a fost o perioada foarte incarcata si am cam stat departe de blog. Piciul meu a facut insuficienta respiratorie la varsta de 5 saptamani, dar am ajuns acolo pentru ca medicii la care am fost nu au vazut nimic serios din timp si am stat cateva zile fara sa facem nimic, doar cateva plimbari la spital si inapoi. Apoi au mai urmat si alte episoade de laringita la care tot ne era prescris aerosoli cu Adrenalina, in timp insa am invatat sa folosesc eficient remediile naturiste si nu am mai avut nevoie de altceva de cativa ani buni, asta si pentru ca episoadele s-au tot rarit si intensitatea lor a scazut. Acum, pentru laringita dar si pentru tuse folosim in special inhalatii cu uleiuri esentiale si starea se imbunatateste in cateva ore de cele mai multe ori.
Adaugă comentariu nou