Omleta de duminica

imaginea utilizatorului andreea
omleta cu ceapa si curcan

Omleta de duminica este o traditie prealuata de la parintii nostri si pe care o ducem si noi cu drag mai departe.
Insa reteta este adaptata de fiecare data in functie de poftele din fiecare duminica.
Iata ce am adaugat astazi in ompleta:

  • 4 oua
  • piept de curcan
  • ceapa verde
  • busuioc
  • sare

Am taiat pieptul de curcan, deja fiert, in bucatele mici, am tocat coditele de la o ceapa verde, le-am pus in tigaie cu un strop de ulei de masline, apoi am pus peste ele ouale batute bine cu putina sare si o lingurita de busuioc.
Se coace omleta pe ambele parti.
Reteta se poate oferi copiilor peste un an.
Pofta buna in aceasta frumoasa dimineata de februarie.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

4 Comments

iubitul meu face omleta

iubitul meu face omleta feprecta :)noua ne place bine inchegata, asa ca foloseste 4 oua, pasii initiali asemanatori cu ai tai, dar nu o impatureste, ci cand a inceput sa se coaguleze pe margine, da focul la minim si o lasa acoperita cu un capac pana se incheaga bine, apoi stinge focul si se mai lasa sa respire un minut fara capacnoi o mancam fara paine, doar cu ceva rosii/castraveti langa, dar e adevarat ca de obicei, pe langa branzeturi mai punem si cateva ciuperci si ceva sunca in omleta

Asta e f. aproape de

Asta e f. aproape de peciertfune pt. mine mai ales ca mie imi place omleta mai putin facuta. Un singur lucru as mai adauga ca sa duc multumirea la peciertfune niste ardei gras solzisori ametit un pic in tigaie inainte de a pune ouale. Chestiu cu branzeturi de multe feluri (si mai ales albastre, poate si un pis burduf) e ideala! La chestia cu pusul pe o felie de paine prajita nu m-am gandit dar mi se pare o idee excelenta.

Adaugă comentariu nou