Este o supa extraordinara, e gustoasa si foarte consistenta iar copiilor le-a placut (copii, pentru ca le-am oferit aceasta supa si micilor prieteni ai lui Stefan).
Ce aveam nevoie pentru aceasta reteta? E foarte simplu:
- 50 g de arpacas
- 50 g de naut
- 1 morcov
- o jumatate de telina mica
- o ceapa mica (eu am pus ceapa verde)
- o lingurita patrunjel tocat
- o foaie de dafin
- o lingurita ulei de masline
- sare
Ampus nautul la inmuiat peste noapte (specialistii recomanda cam 15 ore). Am clatit nautul apoi l-am pus la fiert in oala sub presiune, timp de 45 de minute, impreuna cu o foaie de dafin, telina, morcovul si ceapa tocate cubulete.
Arpacasul l-am fiert 30 de minute intr-o craticioara cu multa apa si un praf de sare, daca ramane apa dupa ce e fiert se poate scurge. Cand boabele de naut au fiert pune arpacasul in supa de naut, adauga uleiul de masline si patrunjelul tocat iar la sfarsit amesteca.
Se poate servi pasat putin cu furculita sau facut pasta la blender, copiilor peste 9 luni (daca ai testat deja cerealele cu gluten)
2 Comments
Arata foarte apetisanta supa,
Trimis de Diana (neverificat) la
Arata foarte apetisanta supa, chiar si adulti :)
Imi place mult ca pui si poze, sa stim si noi cum trebue sa arate minunatiile.
Diana, chiar e foarte buna si
Trimis de andreea la
Diana, chiar e foarte buna si e mai usor de facut decat pare, tot secretul este sa pui nautul la inmuiat de seara, iar naut am oservat ca se gaseste acum si in supermarketuri, nu doar la magazinele naturiste. Da, si eu sper sa va ajute cat mai mult pozele :), eu una nu prea fac retete la care nu vad si poza :D .
Adaugă comentariu nou