Dhal cu spanac

imaginea utilizatorului andreea
reteta indiana - dhal cu spanac
linte
ardei rosu
adauga apa
adauga ulei de masline
rosii
dhal cu spanac
piure de legume cu spanac

Reteta de astazi este potrivita pentru masa de pranz a copilului tau. Dhal este o supa-piure care poate fi preparat cu diferite feluri de leguminoase: fasole, mazare sau cu linte asa cum am preparat-o eu pentru masa de astazi a juniorului meu. Este o reteta foarte populara in India.
Puteti sa il pasati pentru bebelusii peste 9 luni iar juniorii mai mari, 1-2 ani, poti sa il manance doar putin zdrobit cu furculita.

Combinatia de linte si orez, din acest delicios fel de mancare vegetarian, asigura bebelusului proteine de calitate, asemenea celor din carne.
Pentru mine, marele avantaj a fost ca am gasit o reteta cu spanac apreciata si de juniorul meu.

Ce avem nevoie:
55 g linte, spalata si scursa de apa
2 linguri de orez, spalat si scurs
1/2 ardei rosu, curatat de cotor si de seminte, taiat felii
o lingura ulei de masline
un varf de chimion
un varf de coriandru
un varf de ierburi amestecate (dupa gust)
apa
25 g spanac, tocat
o rosie mica, taiata bucatele

Puneti lintea, orezul, ardeiul rosu si condimentele intr-o oala mica si o umpleti cu apa. Acoperiti si puneti la fiert timp de 25 de minute, pana cand orezul este fiert. Scoateti 2 felii de ardei rosu pentru a le servi copilului sub forma de "finger food". Introduceti spanacul, bucatelele de rosii si uleiul si mai lasati sa fiarba inca 2-3 minute, pana se inmoaie spanacul. Pasati si oferiti-i copilului aceasta minunata mancare.
Se optin 3-4 portii.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou