Alivanca dulce este un desert simplu si hranitor, deci pentru copii poate fi o gustare excelenta.
Prin partile astea am auzit ca i se spune si Malai. Dupa o prima varianta cu verdeata a a cestei Alivance acum va aduc o reteta pentru desert: Alivanca dulce. Alivanca dulce este foarte aproape de reteta bunicii, pe care ea ne-o servea acoperita cu smantana proaspata si presarata cu putin zahar, e am mai adaptat-o cerintelor noastre "orasenesti".
Iata ce am folosit pentru reteta de Alivanca dulce:
- 2 cani de malai fin
- o cana de gris
- o cana de faina alba
- un praf de copt
- o cana si jumatate de lapte
- o jumatate de cana iaurt
- o jumatate de cana de smantana
- 300-400 gr branza proaspata de vaca
- trei oua
- miere sau alt indulcitor natural
- stafide
- vanilie
Prima data am amestecat ingredientele uscate: malaiul, grisul, faina alba si praful de copt. Am separat ouale. Galbenusurile le-am batut cu mierea. Apoi le-am amestecat cu celelalte ingrediente: smantana, laptele, iaurtul, stafidele, branza si vanilia apoi am amestecat si fainurile. Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat la sfarsit, cu grija.
Am pus toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt.
Am copt Alivanca 20-25 de minute la 150 de grade C.
Este un preparat potrivit pentru copiii peste 1.5 - 2 ani.
Adaugă comentariu nou