Ciorba de legume este o reteta ca la mama acasa, adica in Bucovina, unde se face ciorba acrita cu Bors. Ciorbita asta de legume este preferata mea iar acum si a juniorului meu. Si mai mult de atat i-am cucerit si pe ceilalti pusti din cartier cu aceasta ciorbita bucovineana.
Ce pun eu in aceasta ciorbita:
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- un sfert de telina medie
- o jumatate de ardei gras rosu
- o ceapa
- 4-5 cartofi
- taitei de casa
- suc de rosii
- bors
- patrunjel
- frunze de telina
- putina sare
Am tocat morcovul, pastarnacul, telina, ardeiul si ceapa destul de marunt pentru a le putea manca si juniorul meu, fara probleme, apoi le-am pus in apa cat sa le acopere. Intre timp curat si tai cartofii cuburi mai mari apoi ii adaug peste legumele care au fiert pentru o perioada. Mai spre final adaug taiteii care fierb destul de repede. Adaug cam o ceasca de bors plus niste suc de rosii pentru culoare si mai dau intr-un clocot, iar la sfarsit presar patrunjelul si frunzele de telina tocate.
Este o reteta potrivita inca de la 8-9 luni, daca faceti taiteii doar cu galbenus si bineinteles atentie la bors (poate provoca aciditate si alergii).
Adaugă comentariu nou