Drob cu bureti, de post

imaginea utilizatorului andreea
drob de post cu bureti

Mama este o bucatareasa excelenta si extraordinar mi se pare faptul ca se adapteaza foarte usor cerintelor, adica daca legume vrem, legume ne face in orice fel si de orice fel. 
Si cum din cand in cand ne mai rasfata cu cate un "pachetel" din Bucovina, de data aceasta ne-a pregatit un foarte delicios drob de post cu bureti.
Buretii sunt din aceia mici si draguti numiti si bureti de roua, ghebe de lunca sau Marasmius oreades, au gust placut si miros de garoafe, apar primavara si toamna, cresc in siruri sau cercuri pe terenuri ierboase. Buretii care i-a folosit mama au fost culesi in toamna si pastrati la congelator.
Dar sa revenim la drobul nostru de bureti facut de mama pentru ca am primit si reteta. Iata ce a folosit mama la reteta (cantitatile nu sunt foarte exacte dar daca aveti grija sa scurgeti bine buretii sigur va iesi bun):

  • 1 kg bureti
  • 1 cartof
  • 1/2 morcov
  • 1 sau doua maini de faina integrala
  • ceapa verde
  • 3-4 linguri smantana de caju (optional, puteti inlocui cu 1-2 linguri de ulei de masline)
  • verdeata (patrunjel sau ce aveti si ce va place)
  • 1-2 catei de usturoi

Prima data mama a oparit buretii in apa cu sare iar apoi i-a pus la scurs intr-o sita. Intre timp a razuit cartoful si morcovul pe razatoarea fina si a tocat marunt ceapa, verdeata si usturoiul. Dupa ce s-au scurs buretii foarte bine, i-a amestecat cu morcovul, cartoful, usturoiul, ceapa si verdeata si le-a incorporat foarte bine. La sfarsit a asezonat cu cele 3-4 linguri de smantana de caju si putina sare.
A asezat compozitia intr-o tava de chec in care a pus hartie de copt in prealabil. 
La sfarsit a pus tava de drob in cuptorul preincalzit la 180 de grade iar dupa ce prinde crusta si devine ferm se da focul la 220 de grade cam 20 de minute, pana se rumeneste si drobul e gata.
Noi am servit drobul de bureti cu un delicios mustar RAW made by Crud si Sanatos.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou