Astazi am fost prezenti, cu mic cu mare, la Targul Cadourilor organizat de prietenii de la C&S Toys. A fost un targ la care mamici si tatici au vandut sau au cumparat lucruru ale copiilor sau pentru copii. Juniorulmeu le-a oferit celor care au participat o gustare cu Guacamole (pasta de avocado cu rosii) si Fursecuri din fulgi de ovaz cu fructe uscate.
Mamicile au fost foarte incantate de reteta de fursecuri asa ca am sa va povestesc despre modul de preparare al acestei retete.
Ce am folosit pentru prepararea fursecurilor:
- 125 g unt
- 125 g zahar brun/miere
- 1 ou
- 250 g faina (tin sa precizez ca trebuie sa aveti grija la consistenta, trebuie sa puteti face bilute din aluat)
- 85 g fulgi de ovaz
- 200 g fructe uscate (eu am pus merisoare si Goji)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru inceput am amestecat intr-un bol, untul cu zaharul si cu oul, pana s-a facut o compozitie fina, eu am amestecat cu blanderul si a mers foarte bine.
Apoi am amestecat faina, esenta de vanilie, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, pana s-a omogenizat bine. Am pus la sfarsit fulgii de ovaz si fructele uscate (merisoarele le-am tocat marunt) si le-am incorporat bine in compozitie. Trebuie sa va iasa un aluat destul de consistent.
Am facut bilute, le-am pus in tava pe hartie de copt si le-am turtit usor cu o lingura.
Introduceti tavile in cuptorul preincalzit la 190 de grade si lasati-le la copt 5-10 minute, sa se rumeneasca putin.
Puteti sa le serviti copiilor peste 1 an cu lapte, iaurt sau suc de fructe.
Adaugă comentariu nou