Maioneza de caju

imaginea utilizatorului andreea
Maioneza vegetala din caju

I-am spus eu maioneza dar nu e chiar o maioneza, e delicata si mult mult mai usoara aceasta crema, in comparatie cu o maioneza, dar i-am spus asa ca sa fie mai usor si pentru ca se poate folosi la salate de cruditati, salata de vinete, salata de conopida etc.
Eu am folosit-o acum la un Pate din mazare galbena.

Ce am folosit la reteta de Maioneza vegetala de caju:

  • o cana de caju inmuiat in apa peste noapte
  • 3-4 linguri de ulei de nuca (nu are un gust la fel de puternic ca si cel de masline si este mai usor, dar se poate folosi ce ulei presat la rece doriti)
  • sare
  • patrunjel verde si usturoi dupa gust
  • 2 linguri zeama de lamaie

Am pus toata cantitatea de caju in cana de la blander cu putina sare iar apoi, in timp ce pasam caju-ul tot am pus uleiul putin cate putin si am tot blanduit asa pana a iesit o pasta fina si pufoasa. Mai spre sfarsit am adaugat zeama de lamaie si usturoiul. Iar la sfarsit am asezonat cu patrunjel proaspat.

Atat este reteta aceasta. Dupa cum am spus se poate pune in salate dar se poate servi si pe paine la micul dejun.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

2 Comments

Adaugă comentariu nou