Paste integrale cu mazare verde

imaginea utilizatorului andreea
Paste integrale cu mazare

Desi ne plac mult pastele, in ultima perioada am redus frecventa cu care le gatesc deoarece au inceput sa mi se para destul de grele, ba mai mult incep sa vad pe propria-mi piele cat se digera de greu alimente cu gluten, deci incerc sa reduc aportul de gluten doar la cel din painea integrala si destul de rar din paste integrale.
Astazi insa, dupa o zi lunga la servici, deci si una lunga de gradi, sinteam nevoia sa mananc ceva mai consistent, mai ales ca la pranz m-am redus doar la o supa de legume. Iar baietii au fost foarte incantati de combinatia de paste cu mazare.
Reteta este cat se poate de simpla. Iata ce am folosit:

  • mazare verde
  • ceapa verde
  • smantana de caju
  • drojdie inactiva
  • salvie uscata
  • sare de Himalaya

Am pus apa cu sare la fiert pentru paste iar cat au fier pastele am pregatit mazarea. Mazarea am innabusit-o cu apa, sare si salvie pana s-a fiert, cand era aproape gata am adaugat ceapa verde, am mai lasata-o un minut pe foc, apoi am inchis focul si am adaugat smantana de caju si drojdia. Dupa ce am amestecat bine sosul de mazare, am pus si pastele in sos.
Am servit pastele cu ceapa verde, din plin.
 
Asta e tot! Pofta buna!

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou