Odata cu venirea toamnei am trecut si eu la retete de toamna, sau mai bine spus de inceput de toamna. Aceasta perioada este preferata mea, e plina de culoare, de bucurie si de multe multe fructe si legume.
Prima reteta din aceasta categroie este Supa crema de dovlecei. Ce am folosit la caeasta reteta foarte foarte gustoasa:
- 2-3 dovlecei
- 2 morcovi
- jumatate de ardei gras
- o ceapa
- 2-3 cartofi
- 200 g iaurt
- busuioc
- putina sare
- ulei
Prima operatiune este cea de spalare si curatare a legumelor apoi se taie toate in cuburi mari si se pun cu apa cat sa le acopere (si putina sare), la fiert, pana se inmoaie.
Cand sunt fierte se iau de pe foc si se dau prin blander pana se fac crema. Se pun iar pe foc, daca mai este nevoie se mai adauga apa si iaurt apoi se mai fierbe putin. Cand este gata se adauga o mana de busuioc tocat.
La final retusam supa cu putin ulei de masline.
Supa crema de dovlecei se poate servi atat calda cat si rece, cu crutoane sau cu seminte de floarea soarelui.
Este potrivita inca de la 7 luni.
Adaugă comentariu nou