A fost un weekend foarte plin deci putin timp pentru tortulet, asa ca am optat pentru ceva simplu dar a iesit extra delicios. e mai mult o tarta decat un tort dar pentru noi a fost pe post de tort.
Ce am folosit pentru tort:
- 200 gr fulgi de ovaz (eu am pus amestec de data asta dar iese mai cremos doar cu Ovaz)
- 4 linguri de miere
- 2/3 cana apa (in functie de cat de uscati sunt fulgii mai puteti adauga)
- o mana stafide
- 4-5 linguri pudra de roscove
- vanilie dupa gust
- 5-6 linguri migdale macinate (sau nuca)
- fructe taiate (capsuni si caise)
Prima data am incalzit putin apa si am pus in ea o lingura de miere. In apa indulcita am pus cerealele la inmuiat timp de 15-20 de minute. Dupa ce fulgii de cereale au absorbit toata apa i-am amestecat cu restul ingredientelor: restul de miere, stafidele, pudra de roscove, vanilia si migdalele. Dupa ce s-au incorporat, puteti amesteca bine de tot ca sa se faca cremoasa compozitia. Se pune compozitia intr-un vas neaderent, daca vreti sa il scoateti din el puneti mai intai folie de plastic, apoi turnati compozitia si asezati-o bine in tava. Puneti compozitia la frigider, daca se poate peste noapte daca nu cateva ore.
La servire taiati cu paleta de tort o felie din compozitie, punet-o pe o farfurie apoi decorati cu fructe proaspete si migdale macinate.
Este o reteta simpla, dar o mancare foarte consistenta potrivita si pentru micul dejun al copiilor peste un an.
Adaugă comentariu nou