Iarna, zacusca este nelipsita din camara multor romani, astazi insa va invit sa incercati o varianta altfel de zacusca. Aceasta zacusca face parte din incursiunea mea spre alimentatia vegana, este o zacusca cu majoritatea ingredientelor crude.
Dar haideti sa vedem ce am pus in aceasta zacusca aproape aproape RAW.
- 1 rosie
- jumatate de ardei rosu
- un sfert de ceapa rosie
- o ceasca pulpa de migdale (ramasa de la laptele de migdale, se poate si caju, sau nuci romanesti)-optional
- 1 lingura tarate de psilyium
- 2 ardei copti
- sare neiodata dupa gust
- jumatate de lingurita de Curry - optional (se poate inlocui cu piper sau se poate foarte bine si fara)
- ulei de floarea soarelui presat la rece
Restul e foarte simplu pentru ca se pun toate ingredientele in robot si se amesteca pana se transforma intr-o crema frumos colorata.
Teoretic este o reteta de zacusca RAW dar eu am frut sa ii dau gustul acela putin afumat. Deci daca vreti sa o faceti RAW nu ii mai puneti ardei copti.
Noi am servit-o cu paine intergrala de casa sau cu painici RAW, in functie de preferinte.
Feliile sunt garnisite cu susan negru.
Adaugă comentariu nou